Een notitieboek, hoe praktisch is dat nog? 

Een notitieboek, hoe praktisch is dat nog

Waarom zou je er vandaag de dag nog voor moeten kiezen om een notitieboek te gebruiken wanneer je de mogelijkheid hebt om alle zaken die je wenst neer te pennen gewoon in je notities app op te nemen? Dat is een vraag die door heel wat mensen wordt gesteld, maar waar vrij eenvoudig een antwoord op kan worden gegeven. Notitieboekjes blijven in de praktijk ook vandaag de dag nog steeds zeer populair vooral omdat ze het mogelijk maken om nog echt fysiek wat neer te pennen. Het gevoel met een app is dan ook helemaal anders. Bovendien zijn veel mensen van mening dat ze op deze manier ook gewoon veel beter onthouden. 

Ook vandaag de dag nog steeds erg interessant 

Daar waar je vroeger bijna iedereen wel eens rond zag lopen met een notitieboek is daar vooral de voorbije jaren natuurlijk danig verandering in gekomen. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, integendeel. De reden waarom dit gebeurt heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat mensen tegenwoordig voornamelijk gebruikmaken van hun smartphone of tablet om zaken onderweg in op te slaan of bij te houden. Dit gezegd hebbende blijft een notitieboekje gebruiken ook tegenwoordig nog altijd een meer dan interessante keuze. Niet alleen oogt het bijzonder mooi, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat veel mensen dit heel wat fijner vinden werken. In ieder geval mag het dan ook duidelijk zijn, dit handige, kleine boekje hoeft tegenwoordig zeker en vast nog niet te worden afgeschreven, integendeel. 

Een notitieboek kopen in verschillende stijlen

Sta je op het punt om over te gaan tot een notitieboek kopen? Dan zal je vast kunnen stellen dat een dergelijk boekje verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende stijlen. Niet alleen de uitstraling van het boekje kan overigens verschillen, dat geldt zeker ook voor de manier waarop ze is gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld veel boekjes verkrijgbaar die beschikken over een zachte kaft, maar kan je ook zeker kiezen voor een boekje dat een harde kaft heeft. Naar welke van deze verschillende opties jouw voorkeur uitgaat is uiteraard geheel afhankelijk van jouw voorkeuren. Hoe dan ook, dit handige boekje zal dus wellicht niet snel komen te verdwijnen, integendeel.

Altijd bijzonder praktisch om bij te hebben

Wanneer je de keuze maakt om iets neer te pennen in een notitieboek kan je rekenen op nog een aantal extra voordelen. Eén van de voornaamste voordelen die veel mensen te kennen geven heeft te maken met het feit dat je op deze manier beter lijkt te onthouden. Het komt in de praktijk zeker niet zelden voor dat mensen aangeven dat ze iets veel beter onthouden wanneer ze het hebben neergepend dan wanneer ze het gewoon hebben ingevoerd of ingetypt in een app. Dat mag op het eerste zicht misschien vreemd lijken, maar er zijn verschillende onderzoeken naar gebeurd die dit eigenlijk alleen maar hebben bevestigd. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, ondanks de aanzienlijk betere technologieën die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn op de markt is het nog altijd zeker interessant om gebruik te maken van een notitieboek. 

Een notitieboek, hoe praktisch is dat nog? 
Schuiven naar boven